Svensk lantfrukost

När du bor på Skyttåsa Bed & Breakfast kan du naturligtvis beställa frukost! Vi serverar svensk lantfrukost bestående av kaffe/te, juice, mjölk, ägg, ost skinka, marmelad, flingor och fil till det facila priset av 60 kr/person.

Självhushåll

För övriga måltider är det självhushåll som gäller – om du inte vill beställa catering eller äta på restaurang, förstås (se nedan).

Bor du i Annexet finns där ett stort kök med matplats för minst sex personer. Köket är utrustat med moderna köksmaskiner, mikrovågsugn, kyl/frys, elspis och diskmaskin.

Lika välutrustat är köket i Långa längan som dessutom är inrett i massiv ek och har utgång till den insynsskyddade uteplatsen på huset baksida.

Handla och laga ekologiskt, närodlat och/eller biodynamiskt!

Passa på att handla och laga närodlad, ekologisk och/eller biodynamisk mat när du bor på Skyttåsa! Det finns flera lokala leverantörer av både kött och grönsaker, råvaror såväl som halv- och helfabrikat. På en del av gårdarna kan du efter överenskommelse även få en rundvisning.

Uppmälby: Biodynamiskt jordbruk med grönsaker, mjöl, lammkött m.m
Hammersta Gård: Ekologiskt nöt- och lammkött
Peterslund Ekoodling: Ekologiska, KRAV-odlade grönsaker.

Catering & Take away

Ytterligare ett alternativ är de utomordentligt goda cateringföretag eller take aways som finns i närheten:
Mäster Claes
Gnesta Strand
Thaigarden, Take away, Strängnäs

Krogar och restauranger

Är du beredd att åka en bit finns många bra matställen runtomkring Skyttåsa:

Närmast

Vill du hålla dig kvar i vildmarken är närmaste ”kvarterskrog” Skottvångs Grufva som inte bara har mat – här serveras musikunderhållning i världsklass också!

Strängnäs/Mariefred
Gryt/Stjärnhov
Gnesta

Matvandringar

På Rocklösa gård, i Stjärnhov kan du boka upp dig för en matvandring! En matvandring är en unik upplevelse som passar alla som gillar mat och natur och för er som vill göra något trevligt ihop med familjen, era vänner eller kollegor. Dessutom är den ett sätt att smaka på hela Sörmland. Här ingår nämligen en mångfald av smakprover från sörmländska småskaliga matproducenter. Matvandringen är ca 4,5 km lång och varar i ca 5 timmar. Maten serveras på riktigt porslin och är rejält tilltagen. En kunnig guide berättar historien om maten, naturen och omgivningarna. Från och med sommaren 2013 finns även en guidning på tyska! Matvandringen kan även skräddarsys efter önskemål.

 

Dela vidare

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.