På Skyttåsa Bed & Breakfast kan du ordna alla slags sammankomster: konferenser, firmafester, seminarier, föreningsmöten, jubileer, högtider, födelsedagar, bröllop, släktmöten eller kanske bara ett möte för familjen som vill komma iväg för att komma samman. I Annexets övervåning finns två mötessalar av olika storlek att välja på:

Stora salen

Den stora salen har en yta på 100 kvm och sju meter till högsta takhöjd. Förr var här sädesmagasin men nu är salen värmeisolerad och försedd med god ventilation och all nödvändig konferensutrustning, liksom med porslin och allt du behöver för att duka till en riktigt fin fest! Här får mellan 35 och 40 personer väl plats vid de generöst tilltagna borden.I salen finns också ett av gårdens kvalitetsinstrument – en flygel av typen S. Kawaii 220 cm och akustiken är perfekt!

Lilla salen

Lilla salen på 50 kvm kan användas antingen som konferensrum för det mindre sällskapet  eller som kombinerat TV/musik/sällskapsrum. Rummet är försett med en 55 tums platt-TV, en stereoanläggning av mycket hög kvalitet och mängder av CD-skivor och böcker för utlåning. Utrustning för att servera kaffe eller te finns också.

Ordna maten själv eller hyr in en kock och festarrangör!

Någon restaurangverksamhet bedrivs inte på Skyttåsa men ett gott alternativ är att ordna festen själv eller att hyra in en kock och festarrangör! Kök utrustat med moderna köksmaskiner, mikrovågsugn, kyl/frys, elspis och diskmaskin finns i direkt anslutning till stora konferenssalen som då kan göras om till matsal. Gårdens eget festporslin kan lånas för att duka upp ett riktigt festbord!

Är man ett mindre sällskap och vill ha det vardagligare finns plats för 6-8 sittande i köket.

Handla och laga ekologiskt, närodlat och/eller biodynamiskt!

Passa på att handla och laga närodlad, ekologisk och/eller biodynamisk mat när du bor på Skyttåsa! Det finns flera lokala leverantörer av både kött och grönsaker, råvaror såväl som halv- och helfabrikat. På en del av gårdarna kan du efter överenskommelse även få en rundvisning.

Uppmälby: Biodynamiskt jordbruk med grönsaker, mjöl, lammkött m.m
Gnesta Lanthandel: Ekologiskt, småskaligt och närproducerat.
Hammersta Gård: Ekologiskt nöt- och lammkött
Peterslund Ekoodling: Ekologiska, KRAV-odlade grönsaker.

Catering & Take away

Ytterligare ett alternativ är de utomordentligt goda cateringföretag eller take aways som finns i närheten:
Mäster Claes
Gnesta Strand
Thaigarden. Take away, Strängnäs

 

Betalningsvillkor: När du kommer får du titta på rummet och allt övrigt som ingår i din beställning. Om allt stämmer med vad du tänkt och beställt, så är det praktiskt att betala för den tid du beställt direkt. Du kan betala kontant (Svenska pengar), eller genom något välkänt betalkort. I vissa fall kan gästen skriva på en faktura (en beställning). Det senare är bara aktuellt då ett företag hyrt för sina anställda och ö-k. träffats i förväg.

 

Dela vidare

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.