Skyttåsa Skog ägs och drivs av familjen Struwe: Göran, Rimma och Maria.

 

 Rimma

Rimma är gift med Göran. Hon kommer från Sibirien och invandrade till Sverige 2008 med sin dotter Maria. Hon är i botten sjuksköterska. Göran och Rimma fick kontakt via en av Görans vänner (en svensk kollega som talade ryska). På Skyttåsa sköter hon gårdens B&B och alla djur. Hon har lärt sig tala lite svenska och köra bil. Det sista är lite unikt –  i Rimmas hemtrakter åker man buss.  

 

 

 

Göran

Göran kom första gången till Skyttåsa 1964 när hans föräldrar köpte gården. Just fyllda tjugo stod han i backen med solen i nacken och såg ut över ett Skyttåsa som den dagen var inbäddat i ett hav av vitsippor och tänkte att det här, det här  kunde blir något stort! Först nu, på äldre dagar har han kunnat förverkliga sina planer!

Göran, som är docent i fysiologi och psykiatri,  har ett långt yrkesliv bakom sig som psykoterapeut, psykiater och läkare. Vid sidan av sin egen verksamhet, Ergoment AB i Strängnäs, har han även varit verksam vid flera stora institutioner i Sverige samt haft ett flertal internationella uppdrag, bland annat som generalsekreterare för 3d World Congress of Biological Psychiatry i Stockholm 1981, liksom biträdande sekreterare i WFSBP (World Federation of the Societies of Biological Psychiatry). Inom WSBP har han även lett ett arbete för psykiatrin i Östeuropa, inklusive Sovjet. Detta har föranlett många resor bakom den före detta ”järnridån”, där han också fann många nya vänner. Tack vare detta – och en linguaphonekurs – kan Göran idag tala ryska. Utöver det talar han även engelska, franska och tyska.

Trots de många yrkesmässiga framgångarna blev år 2009 till en början ett svårt år för Göran på det rent personliga planet. Först drabbades han av sjukdomen MS och strax därefter blev han lämnad av den kvinna han hade planerat sin framtid med. I ett läge då han mer eller mindre hade övergivit tanken på en ny livspartner, ingrep en god vän ingrep och sa: ”Bekymra dig inte! Jag tar hand om det här!” Tre månader senare introducerade han Rimma och Göran för varandra och vännen utbrast: ”Heureka!  Jag har hittat henne!” [1] I juni 2011 gifte de sig. Bröllopsfesten, med ett fyrtiotal gäster, hölls i stora salen på Skyttåsa. Göran har även en son, Carl, från ett tidigare förhållande. Carl, som är född 1983, är snart färdig socionom och i huvudsak bosatt i Norrköping. Han syns ibland till på Skyttåsa vid sina tillfälliga besök.

 


[1] Heureka är grekiska och betyder Jag har funnit det! Enligt Vitruvius ska Arkimedes ha utbrustit detta när han kom på det som senare kom att kallas Arkimedes princip.

 

Dela vidare

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.