Golf

Gnesta golfklubb i Stjärnhov, ca 6 km bort.
Gripsholms golfklubb i Mariefred, ca 2,7 mil bort.
Strängnäs golfklubb, ca 3,7 mil bort.

Vandring

Den populära vandringsleden Sörmlandsleden stryker förbi på några kilometers avstånd på sin slingrande väg från Södertörn söderut genom landskapet. Längs med leden finner du utsiktspunkter, gamla gruvor, intressanta sjöar och andra natur- och kulturminnen. sormlandsleden.se

Matvandringar

På Rocklösa gård, i Stjärnhov kan du boka upp dig för en matvandring! En matvandring är en unik upplevelse som passar alla som gillar mat och natur och för er som vill göra något trevligt ihop med familjen, era vänner eller kollegor. Dessutom är den ett sätt att smaka på hela Sörmland. Här ingår nämligen en mångfald av smakprover från sörmländska småskaliga matproducenter. Matvandringen är ca 4,5 km lång och varar i ca 5 timmar. Maten serveras på riktigt porslin och är rejält tilltagen. En kunnig guide berättar historien om maten, naturen och omgivningarna. Från och med sommaren 2013 finns även guidning på tyska! Matvandringen kan även skräddarsys efter önskemål.

Cykling

En av de 14 dagsetapper som Näckrosleden är indelad i drar fram på grusvägen just utanför Skyttåsas stall. Leden som är 70 mil lång går i en slinga runt Sörmland med övernattningsmöjligheter vid varje etappslut.

Kanoting och skridskoåkning

Det långsträckta sjösystemet Visnaren och Marvikarna ingår som en del i den iordningställda kanotleden från Åker till Vagnhärad och räknas som en av de mest natursköna lederna i Sörmland. Kanotleden som går fram genom storslagen och intressant natur är lättpaddlad och utnyttjas därför av såväl skolklasser som mer erfarna kanotister. Ca 300 kanoter per dag passerar leden vid Marvikarna under vissa tider på våren och försommaren. Kanoter finns att hyra i Åker. Detta sjösystem som på grund av sitt skyddade läge brukar isbindas tidigt på vintern är också länets mest utnyttjade insjöar för skridskofärder.

Pool och friluftsbad

På gården finns en mindre pool till gästernas förfogande. Närmaste badplats är annars sjön Trynen som ligger på gångavstånd från Skyttåsa. Sjön är 3 km lång. Båt finns att hyra. Andra badplatser finns vid Magsjön, Örtsjön och Malsjön samt vid Krampan mellan Marvikensjöarna.

Fiske

I Åkersskogarna runt gården finns många små sjöar, flera av dem med stränder och omgivningar helt fria från fritidsbebyggelse och annan modern exploatering. Särskilt populära för flugfiske, spinnfiske, pimpelfiske och mete är sjöarna runt Holmsjön. Här finns goda chanser att få ädelfisk som regnbågslax och röding. Fiskekort kan köpas av den lokala sportfiskareföreningen.

Turridning & Ridlektioner

Runt Skyttåsa finns goda möjligheter att rida. Ett par kilometer bort finns Swings Islandshästar som arrangerar turridning. Vill du ta lektioner i akademisk ridkonst, voltige eller natural horsemanship finns goda möjligheter på Stall Ängen en knapp mil bort.
Turridning och ridlektioner går också att få på Hammersta Gård ca 12 km bort.

 

 

 

Dela vidare

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.