Musiken är i allra högsta grad närvarande på och omkring Skyttåsa! Musik hör till ägarens stora passioner! På gården finns inte mindre än två flyglar i toppkvalitet – en Steinway & Son och en Kawaii 220 cm . Båda går att låna för de gäster som verkligen behärskar detta ädla instrument.

I Annexets sällskapsrum finns en fin HiFi-anläggning och mängder med CD-skivor för utlåning.

I Skyttåsas omedelbara närhet, liksom i landskapet runt omkring, ordnas året om olika musikevenemang och konserter. Framför allt sommartid avlöser det ena musikaliska evenemanget det andra: allt från konserter på slott och i kyrkor till musikfestivaler och pubkvällar. I de flesta fall tar det inte mer än en halvtimme att ta sig dit med bil.

Kammarmusik

Kammarmusik kan avnjutas på Ateljé 42 i Stjärnhov, ca 12 km bort i skogen. Ateljén gästas en gång per månad av artister i världsklass! Också Björnlunda Kammarmusikförening ordnar konserter i kyrkan, i prästgården eller i växthuset i närbelägna Björnlunda.

Musik på slott och herresäten

Vill man kombinera musikupplevelsen med unika miljöer rekommenderas Musik på Slott & Herresäten som arrangeras varje sommar.

Jazz, rock, blues & pop

Musikkrogen Skottvångs Grufva ett par kilometer bort gästas varje helg – året runt – av olika slags artister – företrädesvis inom rock, pop, blues och jazz. Här kan man även äta gott, besöka kolmilan och/eller gruvmuseet!

Solistkonserter, kyrkomusik, vårkonserter

Gnesta Musiksällskap är en sinfonietta bestående av 30 fritidsmusiker från Gnesta, Järna och Vagnhärad – stråkar, träblåsare, brassmusiker och slagverkare. Besättningen spetsas med några yrkesmusiker i ledande stämmor. Alla som vill får vara med! Det betyder en orkester med mycket spelglädje och skiftande spelnivåer. Ungefär fyra konserter genomförs i Gnesta och Järna varje år.

Pianoseminarium för unga pianister

Den 6:e juni 2013, på nationaldagen, arrangerades ett pianoseminarium för unga pianister på Skyttåsa! Ett tiotal unga pianister kom tillsammans med sina föräldrar för att under en dag få undervisning av pianopedagogerna Ute Henningsson och Ragnhild Mao. Ute Henningsson är diplomerad suzukipianolärare och har utbildat sig både i Berlin och på Stockholms Musikhögskola. Håll utkik här på hemsidan för det är inte omöjligt att evenemanget blir återkommande!

 

 

Dela vidare

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.