Kategorier
Annat

Med tapas blir smått gott

Det sägs att smårätter som kallas tapas kommer från att man på krogar förr i tiden ställde fram små skålar för att de som satt och drack de goda vinerna inte skulle glömma att få i sig lite mat.

När ett sällskap eller bara två ska gå ut och äta så vill man vara överens om vilken sorts mat det skall bli. Någon vill gå till ett ställe som har fina fiskrätter, en annan vill ha kött och sedan finns det de som bara äter vegetariskt.
Att välja en bra tapasrestaurang gör att alla kan få sitt. De som lagar maten där är specialister på alla ingredienser och kan locka fram det goda ur kött, fisk, skaldjur och grönsaker.
De små skålarna fyller bordet, fantasin sätter igång och man flyttas kanske till minnen av en sydländsk semester i solen.

Med tapas kan man bli sittande länge

När man går ut och äter tillsammans är det oftast för att man vill få sitta och umgås ett tag. Man vill ha kvällen för sig och njuta av varandras sällskap. Det är inte bara för att stilla hungern som man går ut och äter även om man kommer att blir mätt och nöjd också.

När man äter tapas kan man sitta och plocka lite medan man pratar och jämföra de olika rätterna. Det som dukas fram gör att man kan dela upplevelser av smak, doft och färg.
Äter man Stockholms bästa tapas är det dessutom garanterat att det blir en bra upplevelse.